2013. március 11., hétfő

Pin It gomb könyvjelző eszköztárra

Talán sokan ismeritek a Pinterest-et, de akik mégsem, azoknak gyorsan elmondom, hogy ez egy olyan oldal, ahol képekkel oszthatunk meg egymással az interneten talált oldalakat, cikkeket, tulajdonképpen bármit. Ha egy weboldalon van valamilyen kép, azt lehet „Pinelni”, ami magyarul kb. azt jelenti, kitűzni. Arra is nagyon jó, hogy magadnak eltárolj egy oldalt, amire később vissza szeretnél találni. Olyan, mintha a könyvjelzők közé tennéd, csak éppen szebben mutat, és könnyebben látható, hogy miért is tároltuk el. Hiszen itt egy képet látunk, a könyvjelzőknél pedig általában egy linket, vagy egy egysoros szöveget. Más felhasználók követhetnek minket, így láthatják, milyen oldalakat jelöltünk be, és kitehetik a saját tábláikra (Repin).

Elöljáróban ennyi elég lesz, ha szeretnétek, hogy bővebben bemutassam, a hozzászólások között jelezzétek, és természetesen megteszem. Ebben a bejegyzésben viszont most azt szeretném megmutatni, hogyan tudtok úgy kitűzni képeket, hogy be se kelljen lépni a Pinterestre. Ezt pedig a Pin it gombbal fogjuk elérni.
A Pin It gomb a böngészőnk Könyvjelző eszköztárára fog kerülni (ha a böngésződben nem látszik a Könyvjelző eszköztár, először hozd elő a böngésződben).

1. Menj fel a Pinterest-re (www.pinterest.com)

2. A jobb felső sarokban a nevednél van egy lefelé mutató nyíl, arra kell rávinni az egérmutatót, de nem kell rákattintani:


3. Erre láthatod, hogy kinyílik egy legördülő menü, itt válaszd az About menüpontot:

4. Ezután egy új oldal nyílik meg, amin találsz a jobb felső részen egy vízszintes menüt. Itt a Goodies pontra kell rákattintani:


5. Ekkor megjelenik az az oldal, amin mindenféle letölthető „finomságokat” találhatsz, így például az okostelefonodra is letöltheted a Pinterest alkalmazást. Neked azonban most a PinIt kiegészítőt kell megkeresned, ezért görgesd le az oldalt, amíg ezt nem látod:


6. Itt az a teendőd, hogy megfogod az egérrel a nagy piros Pin It feliratú gombot (lenyomod rajta az egér bal gombját, és nyomva tartod), és felhúzod a böngésződ Könyvjelző eszköztárába.


7. Ha megtaláltad neki a megfelelő helyet, elengedheted a bal egérgombot, és a Pin It gomb szépen felcsücsül új helyére, használatra készen:


Nézzük, hogy ezek után hogyan is kell használni új kis asszisztensünket!

1. Tegyük fel, hogy találtál egy szuper leírást, vagy weboldalt valamiről, amit szeretnél eltárolni, hogy később is visszatalálj. Én most egy fantasztikus receptgyűjteményt találtam alap tortalap és krém receptekről (igen, imádok tortákat sütni, és díszíteni), és szeretném ezt betenni a Pinterest oldalam Receptek táblájára. Így tehát rákattintok az új Pin It gombomra:



2. Megjelenik egy oldal, ahol a talált weblapon látható összes kép rajta van (igen, a hirdetéseké is). Itt válaszd ki, hogy melyik kép képviselje ezt az oldalt a Pinteresten. Nekem ez a kész torta nagyon tetszik, én ezt választom. Vidd rá az egérmutatót, majd kattints rá a megjelenő Pin It gombra:


3. Ezután egy felugró ablakban jelenik meg a beállítási lehetőségekkel. A Description mezőben általában már automatikusan megjelenik egy leírás, de ez módosítható. Csak töröld ki, és írj be valamit, ami neked tetszik. Én most így hagyom. Ezután ki kell választani, hogy melyik táblára szeretnéd kitűzni a képet. A Board melletti lenyíló menüt kell kinyitni a kis nyíllal:


4. Válaszd ki a megfelelő táblát. Én a recepteket egy Recipes nevű táblába gyűjtöm, úgyhogy ezt fogom választani (rákattintok):


5. Ha már mindent beállítottál, kattints a Pin It gombra a jobb alsó sarokban:


6. Ekkor vársz egy kicsit, és ha minden rendben van, megjelenik egy ablak, ami közli, hogy a kitűzés sikerült, és a követőiddel is meg lett osztva. Ez az ablak a Close gombbal zárható be, de pár másodperc után magától is eltűnik.


Gratulálok az új Pin It gombodhoz, használd egészséggel!


7 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Végre egy jó leírás, amit értek! Akkor ez azt jelenti, hogy jobb, ha minden képemet vízjelezem ezután a honlapomon, mert különben bárki "viheti"? Vagy ha így teszik fel, akkor akárhányszor újra tűzik, mindig az én honlapomra fog mutatni? Előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az a lényeg, hogy csak a kép kerül fel a Pinterestre, de a link mögötte mindig a te honlapodra fog mutatni (vagy egy olyan pinre, ami a te oldaladra mutat), tehát tulajdonképpen ez egy jó reklám neked. Emiatt nem érdemes vízjelezni a képeidet. Az már egy másik kérdés, hogy egyéb okokból lehet, hogy érdemes mégis meggondolni, mert sok más módon tudják ma már lelopni a képeket egy weblapról.

      Törlés
  3. Szia Maja! de jó kis blogot indítottál! Kár, hogy hamarabb nem találtam rád :)
    Lenne egy kérdésem a Pinterestes gombokkal kapcsolatban.
    Szeretnék egy P-t a blogbejegyzéseim alatti menüsorba, ott, ahol a g+ meg FB, meg twitter, stb van. Másoknál már láttam, de egyszerűen nem tudom hogyan kell beilleszteni, vagy hozzáadni, vagy nem is tudom.
    ötleted van rá? Olyan jó lenne, ha nem minden egyes bejegyzésnél külön külön html-ben kellene szüttyögnöm vele ( ezért is nem használom ), hanem automatikusan megjelenne.
    Köszi a segítséget előre is! Puszedli!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, örülök, hogy tetszik a blog. Soha sem késő, a lényeg, hogy most rátaláltál.

      Most gyorsan utánanéztem, mit is mondhatnék neked, és a következőkre jutottam:
      Ha WordPress blogot használsz, akkor van hozzá egy kiegészítő, ami éppen ezt csinálja (őszintén szólva csak olvastam róla, nem próbáltam ki, de ha van rá igény, szívesen kitalálom, hogy kell használni, és írok róla).
      Ha Blogger-t használsz, akkor viszont ügyeskedni kell egy kicsit, viszont találtam egy angol nyelvű blogot, ahol le van írva pár lehetőség, amiből mindenki igényei szerint kiválaszthatja a megfelelőt. Itt van:
      http://www.codeitpretty.com/2013/03/the-big-guide-to-pin-it-buttons-for.html
      Szerintem neked a második, vagy az utolsó lehetőség lehet a megoldás. Ha ezen az oldalon nem találsz választ, akkor próbáld meg a Google-ben a keresést az "automatic Pin It button blog" kifejezéssel, elég sok találatot kiad, hátha van közöttük olyan, ami neked is jó.
      Ha részletesebb segítségre van szükséged, írj, és jobban beleásom magam a témába.

      Törlés
  4. Nem sikerült a pintereszt gombot fel varázsolni a gépemre. A nevemnél lévő lefelé mutató nyílnál egy 3 füles ablak jelenik meg ,hírek, te , üzenetek felirattal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Igen, úgy tűnik, közben megváltoztattak egy-két dolgot. A fentiek helyett a következő linken tudsz gombot telepíteni a böngésződbe:

      https://about.pinterest.com/hu/b%C3%B6ng%C3%A9sz%C5%91h%C3%B6z-k%C3%A9sz%C3%BClt-gomb

      Itt nagyjából középen találsz egy olyan feliratot, hogy "Töltsd le a böngésződhöz készült gombunkat". Erre kell kattintani, majd, ha a böngésző kérdezi (a Firefox például valószínűleg fogja), engedélyezni a kiegészítő telepítését. Ha minden sikerült, a böngésző címsora mellett helyet foglal majd a Pin It gomb, amit ugyanúgy kell használni, ahogy a bejegyzésben leírtam.

      Remélem, így már sikerül. Ha mégsem, szólj, és megpróbálok segíteni.

      Törlés

Kérlek, oszd meg velem a bejegyzéssel kapcsolatos gondolataidat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...