2016. szeptember 22., csütörtök

5 mobilalkalmazás, ha meg akarsz tanulni futni


Sokan tudják rólam, nem vagyok valami sportos egyéniség (hacsak nem számoljuk annak a négy gyerek után való állandó futkározást...). Lusta vagyok hozzá, na, valljuk be. Futni pedig kifejezetten utálok. Nem látom, mi abban a pláne, hogy az ember fut. Sehova. Mert ott van például a tenisz, ahol szintén futni kell, de annak van célja, elérni a labdát. Szóval nem szeretek futni. A férjem viszont igen, és a minap részt is vett a WizzaAir félmaratonon egy váltóban, ahol 10 km-t futott.Ilyenkor persze megyünk a gyerekekkel drukkolni apának, és irtó büszkék vagyunk rá.

Idén megint ott voltunk, és valahogy megfogalmazódott bennem (már akkor, amikor előző nap a férjemmel a tavalyi futás 10 perces összefoglaló videóját néztük meg), hogy tulajdonképpen egy ilyen futóverseny milyen nagy buli már! És akkor érzed ezt a legjobban, ha futóként vagy ott, hiszen az útvonalon ott az a rengeteg zenész, szórakoztató műsor, amit tényleg csak a futók látnak, meg ott az a sok ismeretlen, akikkel együtt futtok, és az egész egy nagy közösségi élmény. És ha valamit szeretek, az a nagy volumenű közösségi élmények.

És akkor hirtelen úgy éreztem, életemben először, hogy de jó lenne részt venni egy ilyenen, csak a buli kedvéért. Esetleg jövőre, mondjuk a férjemmel váltóban? Viszont ehhez meg kéne tanulni futni. Mert annyira nem sportolok jelenleg, hogy a testemet meg kéne tanítani erre. Aztán eszembe jutott, hogy biztosan van ehhez valamilyen applikáció a mobilra, ahol lépésről lépésre vezetnek a futásban. A következő válogatásban 5 ilyen applikációt mutatok, ezek közül fogom kiválasztani azt, amit végül használni fogok. Ha szeretnétek, szívesen beszámolok majd arról is, hogy milyen egy ilyen program a a használat közben, de most álljon itt a lista:

Runtastic

GPS követés futás közben, Cipőkövetés (ebben a cipőben hány kilométert futottál már, jelez,mikor kell lecserélni), eredmények összehasonlítása másokkal, eredménytábla, beépített zenelejátszó motiváló zenékkel, Éves futási célt lehet beállítani,a program pedig motivál, hogy el is érd. Futás közben a barátaid akár élőben követhetnek, és biztathatnak.

Endomondo

Többféle sportágat is tud mérni (futás, gyaloglás, kerékpározás, és még több, mint 40 sportot), minden kilométer után hangüzenetet kapunk a megtett távról és a sebességről, egy megfelelő Bloototh érzékelő segítségével akár a szívverés számot is tudja tárolni.
Itt is lehet célokat kitűzni távolság szerint, kalória szerint, vagy idő szerint. Kihívások is vannak, amikkel ajándékokat lehet nyerni, és itt is versenghetünk egy világméretű közösség tagjaival.

Personal Running Trainer

Különböző edzésprogramok közül választhatsz, mindegyikben futás közben hanganyag formájában kapod az utasításokat, hogy mikor lassíts, és mikor pihenj. Itt is lehet egy térképen követni, merre mész, és a Facebookon meg is oszthatod a napi teljesítményedet. Van beépített zenelejátszó, és lejátszási listák is, valamint itt is megoszthatjuk teljesítményünket a barátainkkal Facebookon, vagy e-mailen.

Learn to run

Háromféle edzésprogramból választhatunk, melyek a futás időtartamát veszik alapul, és erre "tanítják" a kedves felhasználót. Van beépített zenelejátszó, melybe kedvenc zenéidet is lejátszhatod futás közben.

Runkeeper

Ez a program is GPS-en követi az edzés során bejárt utat. Célokat állíthatsz be, és személyes edzésterveket is követhetsz. Futó csoportokba hívhatod meg a barátaidat, ahol egymást lehet buzdítani. Itt is teljesíthetünk kihívásokat ajándékért cserébe, és megoszthatjuk eredményeinket a világgal a Facebookon.

Nos, te melyiket választanád?

Szép napot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, oszd meg velem a bejegyzéssel kapcsolatos gondolataidat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...