2014. február 13., csütörtök

Valentin napi asztal II.

Folytassuk a számítógépünk Valentin napi hangulatba öltöztetését.


Hangok


Én személy szerint nem szeretem, ha hangoskodik a rendszer, ezért telepítéskor az első dolgom, hogy leveszem az összes hangot. de elképzelhető, hogy te épp olyan vagy, aki szereti, ha hanggal jelzi a rendszer, ha baj van, vagy elvégzett egy feladatot, stb. Ha így van, kattints a Hangok lehetőségre, ekkor ezt a párbeszédablakot látod:


Választhatsz egy hangsémát, amelyben előre megadott hangok vannak rendelve a különböző feladatokhoz, vagy összeállíthatod a saját hangsémádat is úgy, hogy a Programesemények részben egyenként rákattintgatsz a különböző lehetőségekre, és alatta a hangok lenyíló menüben hangot választhatsz hozzá. Amennyiben nagyon egyedi szeretnél lenni, a Hangoknál a Tallózás... gombot választva akármilyen .wav kiterjesztésű hangfájlt megadhatsz.

Képernyőkímélő


Ez a funkció akkor indul be, ha az általad beállított időtartamban nem mozdul az egér. Az a célja, hogy megóvja a képernyő képpontjait a kiégéstől. Ha szeretnél ilyet beállítani, kattints rá a menüpontra, és nézd ezt az ablakot:


A lenyíló menüben kiválaszthatod a képernyőkímélő típusát. Amennyiben vannak az adott képernyőkímélőnek beállításai, akkor a Beállítások... gomb aktív lesz, és erre rákattintva finomhangolhatod, amit választottál. Ha kíváncsi vagy, hogy fog kinézni, nem kell kivárni a beállított időt, csak nyomd meg a Villámnézet gombot.

Ha minden megvan, még azt is beállíthatod, hogy hány perc tétlenség után kapcsoljon be a képernyőkímélő, illetve hogy ha megmozdítod az egeret, akkor rögtön az asztal jelenjen meg, vagy inkább a bejelentkező képernyő. Ez utóbbinak akkor van haszna, ha a munkahelyi gépedet állítgatod. Így, ha otthagyod a gépet, mondjuk elmész ebédelni, vagy megbeszélésre, otthagyhatod a géped bekapcsolva, mégsem tud senki az egeret megmozdítva belenézni a munkádba (ez persze akkor igaz, ha van belépési jelszó a felhasználó nevedhez...).

Ha tényleg minden megvan, kattints az OK gombra, és már kész is vagy! Amit alapszinten be lehet állítani, beállítottál.

Ha nagyon tetszik az alkotásod, el is mentheted a Téma mentése lehetőségre kattintva. csak egy nevet kell adnod neki, és már ott is van, bármikor visszaállítható.

Nyilván még szebb lenne, ha mondjuk az asztali ikonjainkat is romantikusabbra cserélhetnénk, de az már egy másik, haladóbb történet :-) Ha nagyon szépen megkértek, talán arról is írok...

Addig is szép napot, és ne felejtsétek: éljen a házasság és a család!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, oszd meg velem a bejegyzéssel kapcsolatos gondolataidat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...