2014. február 16., vasárnap

Képek a gyerekekről

A kisebbik fiam egy szuper családi napközibe jár immáron több, mint egy éve. Rengeteg programjuk van, és ő nagyon jó érzi ott magát, sok barátja van. A napközi nagyon sok fényképet és videót készít a különböző eseményeken, amiket a Picasa-n keresztül meg is oszt a szülőkkel. nagyon szeretem nézegetni, hogy az én kis három évesem hogy tölti a napjait, miközben nekem itthon hiányzik...

Valamelyik reggel egy anyukával beszélgettünk, hogy jó lenne le is tölteni néha ezeket a képeket, de nem találja, hogy lehetne. Ezért úgy gondoltam, most ezt fogom megmutatni.

Egy kép letöltése

Először is lépjünk be a kérdéses webalbumba, majd duplán kattintsunk a képre, amit le szeretnénk tölteni. Ekkor megnyílik a képnézegető. Itt lépkedhetünk az albumban levő képek között, és különböző műveleteket végezhetünk el rajtuk. Mi most le szeretnénk tölteni ezt a képet, ezért a kép fölött keressük meg a menüpontok között az Egyebek lehetőségre, és az így lenyíló menüben ott is van a Fotó letöltése pont. ezt kell választani, majd a szokásos módon a felugró párbeszédablakban megadjuk, hova és milyen néven mentjük a képet.


Az alapproblémát meg is oldottuk, de ha már itt vagyunk, mutatok még valamit.

Több kép letöltése

Ha a képnézegetőben az egeret a kép bal felső sarka felé visszük, megjelenik egy körben egy pipa. Ha rákattintasz, ezzel kijelölöd a képet. Menj tovább a mappában alul a nyilakkal, és jelölj ki még párat, amit szeretnél letölteni.


Azzal, hogy kijelöltél legalább egy képet, a felső sor kék színű lesz, és a bal oldalon megjelenik, hogy eddig hány képet jelöltél ki. A szöveg mellett látható lefele nyíllal azt is megnézheted, mely képek lettek eddig kijelölve. A képeken látható pipákkal akár ki is veheted a képet a kijelöltek közül.


Ha megvan minden kép, amit le szeretnél tölteni, ismét menj a kék sorban az Egyebek menübe, és itt válaszd a Letöltés lehetőséget. Így egyszerre fogja a gép letölteni a kiválasztott képeket egy tömörített .zip fájlban.


Ezt majd ki kell tömöríteni, de legalább nem kell hússzor végignyomkodni a Letöltéshez vezető utat, ha egy mappából több képre is szükséged van.

Remélem, tudtam segíteni. Ha van még kérdésed, szeretettel várom.

Szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, oszd meg velem a bejegyzéssel kapcsolatos gondolataidat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...