2014. július 4., péntek

3 dolog, amit nyaralás előtt jó tudod

Kép: chanpipat /
FreeDigitalPhotos.net
Itt a nyár, a szabadságok, utazások, nyaralások ideje. Nemrég hallottam a Kossuth rádióban egy riportot, amiben egy érdekes kutatás eredményeiről beszélgetett a riporter kriminálpszichológusokkal. A kutatásban elítélteket kérdeztek arról, hogy mi készteti őket a betörésre, hogyan választják ki, hova törnek be, mi az, ami egy-egy helyszínben vonzza őket. Ennek alapján a riportalanyok arra adtak ötleteket, hogy mit tegyünk, hogy minél kisebb eséllyel járjunk pórul.

A riportot hallgatva eszembe jutott, hogy bizony online módszerekkel is tudjuk néha magunkhoz vonzani a bajt.



Nem titok, erről is volt már szó a médiában, hogy a bűnözők ma már sokszor folyamodnak ahhoz a módszerhez, hogy figyelik a közösségi oldalakat, helyszíneket keresve. Ugyanis még mindig nagyon sokan kezelik óvatlanul Facebook, vagy egyéb profiljukat.

Nézzük tehát, hogyan csökkentheted az esélyét annak, hogy nyaralás idején betörjenek otthonodba.

1. Ne tedd közzé a közösségi oldalakon, vagy a blogodon előre, hogy elutazol, és hogy mettől meddig nem leszel otthon.

2. A közösségi oldal biztonsági beállításai között állítsd be, hogy lakcímedet (ha megadtad egyáltalán) minél szűkebb kör láthassa. De egyébként is, minek egy közösségi oldalra feltenni a címedet?

3. Szép dolog a világgal megosztani a nyaralós fényképeket, de ha lehet, tedd ezt akkor, ha már hazaértél. Akkor is mindenkinek ugyanúgy fog tetszeni.

Szép napot, és jó nyaralást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, oszd meg velem a bejegyzéssel kapcsolatos gondolataidat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...