2016. március 8., kedd

7 ok, hogy miért érdemes nekikezdeni a táblázatkezelés tanulásnak

7 ok, hogy miért érdemes nekikezdeni a táblázatkezelés tanulásnak
A táblázatkezelés tapasztalatom szerint nagy mumusként viselkedik általában a mezei számítógép használók körében. Sokan vannak úgy vele, hogy a végsőkig elmennek, csak ne kelljen használni, megtanulni (száz művelet elvégzése számológéppel, megvan?). Pedig a táblázatkezelés (pl. Excel) elsajátításával igencsak megkönnyíthetjük a dolgunkat életünk sok területén, általában rengeteg időt spórolhatunk. És ki ne szeretne több időt, amit mondjuk arra fordíthat, hogy még fél órát játsszon a gyerekkel a játékkonyhában?










Tehát akkor jöjjön 7 ok, amiért szerintem mindenkinek érdemes megtanulnia egy táblázatkezelő használatát legalább alapszinten:

1. Egy-egy nyaralás tervezésekor különböző költségvetés terveket készíthetsz, és egyszerűen összehasonlíthatod őket a képletek, függvények segítségével.

2. Leltárakat készíthetsz vele, például a könyvtáradról. Ebben akár azt is vezetheted, hogy melyik könyvedet adtad kölcsön, és kinek.

3. Egy másik leltár lehet az otthon tárolt élelmiszerek listája, amely akár a heti nagybevásárlás listájának tervezésekor is jól jöhet, ha a listában azt is vezeted, mi fogyott ki. Így a következő bevásárlás előtt csak szűrni kell azokra az élelmiszerekre, amiknél jelölve van, hogy kifogyott, az eredményt kinyomtatni, és indulhatsz is vásárolni!

4. Készíthetsz táblázatot a kiadásaidról és bevételeidről, majd akár statisztikákat is készíthetsz. Így például órákig tartó számológép nyomogatás nélkül meg tudod nézni hónap végén, milyen típusú dolgokra mennyit költöttél, esetleg hol lehetne még spórolni.

5. Ha beviszed egy táblázatba ismerőseid, családtagjaid adatait, később könnyedén ki tudod keresni bárki elérhetőségét, anélkül, hogy sokáig kéne lapozgatni a noteszedet. A változásokat is egyszerűen bevezetheted a táblázatba, és továbbra is átlátható marad, nem úg, mint ha a noteszed tele van kihúzásokkal, átírásokkal.

6. Az előző táblázat segítségével akár a karácsonyi, húsvéti képeslapok kiküldése is könnyebb lehet, akár hagyományos, akár online módon küldöd ki őket. Hagyományos esetben a kialakított táblázatot adatforrásként felhasználhatod a szövegszerkesztő programban boríték, vagy képeslapra ragasztható címke készítéséhez a körlevél funkció segítségével. Ha pedig online módszerrel küldesz üdvözlőlapokat (Három bejegyzésben is megmutattam már, hogyan készíthetsz saját online képeslapot: Word, Powerpoint, GIMP), akkor egyszerűen kigyűjtheted, és kimásolhatod a kívánt e-mail címeket, hogy egyszerűen beilleszd az e-mail programodba.

7. Ma már az állások legnagyobb részéhez szükség van legalább alapszintű táblázatkezelői (általában Excel) ismeretekre. Tehát ha ismered a táblázatkezelő használatát, nagyobb eséllyel indulhatsz a munkaerőpiacon (ami nem árt, ha az ember kisgyerekes anyukaként próbál állást keresni, nem?)

Ha téged is érdekel a téma, akkor nagyon figyelj, mert hamarosan meglepetéssel jövök!

Szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, oszd meg velem a bejegyzéssel kapcsolatos gondolataidat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...