2016. február 23., kedd

Alapadatok megváltoztatása Facebookon

Amikor először regisztrál az ember a Facebookra, ugyebár kötelező megadni legalább a nevét, e-mail címét, sőt, a születésnapját is. Belépés után az új felhasználó általában nagyon lelkes. Azonnal igyekszik kitölteni az összes többi megadható adatát is. Mer' milyen poén má'!

Aztán telik az idő, és elsodor a közösségi oldal hatalmas szolgáltatás dömpingje. Az először megadott alap adatokról elfelejtkezünk. Csak akkor kerül elő a dolog, amikor például megváltozik az e-mail címünk. Vagy elkezd idegesíteni, hogy olyanok is felköszöntenek a születésnapunkon, akivel éltünkben egyszer találkoztunk, és nem olyan a kapcsolatunk. Viszont a köszöntések elárasztják a Facebook oldalt, és más, esetleg fontosabb hírek így elkerülik a figyelmünket.

Mindegyik problémára az adatok változtatása adhat megoldást. És igen, a regisztrációkor megadott adatok is megváltoztathatóak. Meg is mutatom, hogyan!

1. A bal oldali menüben felülről a második menüpont az Adatlap módosítása, erre kattints egyszer.



2. A megjelenő oldalon láthatod az összes adatodat, illetve azt, hogy még milyen adatokat adhatsz meg. Itt a bal oldali menüben keresd az Elérhetőség és alapadatok menüpontot! Kattints rá egyszer.


3. A megjelenő adatok közül bármelyiket megváltoztathatod úgy, hogy a megfelelő sorra viszed az egérmutatót. Ekkor a sor jobb szélén megjelenik a Módosítás lehetőség. Erre kell rákattintani egyszer.


4. Ezután megadhatod az új adatot, vagy kitörölheted a régit, ha már nem szeretnéd, hogy ott legyen.

5. Fontos, hogy akár azt is megváltoztathatod, hogy ki lássa az adott adatot, amikor a Névjegy menüpontra kattint az oldaladon. Ehhez a módosítás módban a jobb szélen megjelenő két kis ikon közül a felsőre kell kattintani, és itt kiválasztani a kívánt csoportot. Az ikon alakja a kiválasztott csoporttól függ. Nekem itt éppen az Ismerősök ismerősei lehetőség volt beállítva.


6. Ha elvégezted a módosításokat, akkor kattints a Változtatások mentése gombra, és már kész is vagy!



Ha úgy gondolod, mást is érdekelhet ez a cikk, oszd meg vele is!

Szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, oszd meg velem a bejegyzéssel kapcsolatos gondolataidat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...