2015. december 8., kedd

Időpontegyeztetés mesterfokon!

Kép: nongpimmy/FreeDigitalPhotos.net
Próbáltál már időpontot egyeztetni akár csak 5 emberrel e-mailben? Volt már olyan, hogy a gyereked osztályában szavazni kellett valamiről, és ez csak jó hosszú levélváltásokon keresztül sikerült? Tudok egy programot, amelyikkel ezek, és még sok más szavazós-eldöntős feladat nagyszerűen megoldató. Ráadásul ingyenesen!

Az interneten található program, amit szeretnék neked ma megmutatni, a Doodle névre hallgat. Évek óta használom, és egyszerű felülete ellenére rengeteg dologra jó.


Lehet regisztrálás nélkül is használni, de ha mégis hajlandó vagy megadni az adataidat, akkor megnézheted egy felületen az összes szavazást amiben részt veszel, valamint akár összekötheted a Doodle-t internetes naptáraddal is. Regisztrálni lehet simán e-mail címmel is, de Google, vagy Facebook fiókkal is.

A regisztráció, és fiókaktiválás után pedig azonnal el is kezdheted elkészíteni az első szavazást (Schedule an event).


Először adj címet a szavazásnak (a program következetesen eseményről /event/ beszél), ha van, akkor az esemény helyszínét is megadhatod. Néha jól jön egy kis leírás is. Meg kell még adnod a neved és az e-mail címed, ahová a szavazással kapcsolatos történésekről jön majd az értesítés.


A Next gomb megnyomásával mehetsz tovább a lehetőségek megadására. A jobb felső sarokban lehet váltani a naptár és a sima szöveg nézet között. A Calendar view segítségével egy naptárban választhatsz ki dátumokat, a Free text lehetőségnél pedig be kell gépelni a szavazásra bocsátott lehetőségeket.



A naptár nézetnél a kívánt napokra csak rá kell kattintani a naptárban, és jobb oldalra kiírja a rendszer a választott lehetőségeket. Ha pedig a kijelölt nap jobb, vagy baloldalán levő háromszöget megfogod és húzod, időtartományokat lehet kijelölni egy lehetőségként.



A csak szöveg nézetnél pedig egyszerűen csak begépeled a lehetséges válaszokat egymás alá.



Ha naptár nézetben adtad meg a napokat, akkor a következő lépésben a konkrét napokhoz kezdési és befejezési időpontokat is írhatsz.



A következő lépés már újra ugyanaz mindkét típusnál. Egyszerűen továbbmehetünk, vagy különleges beállításokat adhatunk meg a szavazáshoz.

Különleges beállítások:
Yes-No-Ifnedbe poll: Nem csak "igen", vagy "nem" lehet a válasz, hanem a "Ha szükséges" is.
Hidden poll: A válaszadók nem látják a többiek válaszait, csak te láthatod mindenkiét.
Participant can only choose one option: alapértelmezésben a program megengedi, hogy a szavazók több lehetőségre is szavazhassanak.
Limit the number of participants per option: Az egyes lehetőségekre csak adott számú ember szavazhat (mondjuk két előadásra való jelentkezésnél meg van adva, hogy egy előadásra hányan tudnak eljönni...)



Az utolsó lépésben a megosztási beállításokat adhatod meg, illetve ha csak meghívottaknak teszed elérhetővé a szavazást, az ő címeiket is itt adhatod meg.



A Finish gombra kattintás után két linket kapsz. Az egyik a résztvevőké, ahol megtalálják a szavazást, a másik az adminisztrációs link, ahol te eléred, és szerkesztheted a saját szavazásod.



Ezután nincs más dolgod, mint várni a válaszokat, és eldönteni az időpontot!

Te mire használnád ezt a programot? Írd meg egy hozzászólásban.

Ha tetszett a bejegyzés, és úgy gondolod, hogy másnak is hasznára válna, kérlek oszd meg velük!

Szép napot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, oszd meg velem a bejegyzéssel kapcsolatos gondolataidat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...