2013. október 21., hétfő

Karácsony Internetes módra

Idén igyekszem nagyon korán készülni a karácsonyra. Több okból is. Egyrészt sok saját magam készítette ajándékot szeretnék adni, ehhez pedig idő kell. Másrészt minden évben november közepén kezdünk észbe kapni, hogy jaj, mindjárt itt a karácsony, és ebből egy jó kapkodós, ideges, kényszeres ajándékvásárlós készülődés lesz. Mindez egybekötve azzal, hogy a férjem karácsonyi listáján az első számú kívánság általában az, hogy "maradjon el a karácsony", és nekem plusz feladatom minden évben, hogy őt is olyan hangulatba hozzam, hogy Szenteste mégis mosolyogva örüljön a gyerekekkel (eddig egy év kivételével még mindig sikerült :-)). Végül pedig előre tudom, hogy igazából most is kevés időm lesz a karácsonyi előkészületekre, tekintve, hogy családunk legifjabb tagja valamikor novemberben érkezik. Ez ugyebár egy hét kórházat jelent, és azt, hogy utána pedig zéró lehetőség lesz már az ajándékok utáni szaladgálásra (ezért is  a sok SK ajándék terv...). Lényeg a lényeg, idén már szeptemberben elkezdtem tervezgetni, nézelődni, és bizony nagyon sok dologban a számítógépem és az Internet van segítségemre.
Ezért gondoltam, hogy megmutatom, miben is lehet segítségünkre a karácsonnyal kapcsolatban a számítógép, és leginkább az Internet.

Karácsonyi készülődés - összeállított programok

Az igazán rendszeres és gyakorlott háziasszonyok bizony évek alatt kidolgozott, kipróbált és bevált "program" szerint készülnek a karácsonyra (na, én még nem tartok itt...). Ezeknek a programoknak része a ház/lakás rendbetétele, kitakarítása, a lélek felkészítése, és az összes karácsonyi teendő. Mindennek megvan a helye, ideje, és ha az ember követi a programot, néhány hétre, vagy hónapra eloszthatja az egyébként az utolsó pár hétre maradó készülődést. Nézzük, hol is vannak ilyen programok:

1. Csányi Andrea Rendteremtő blogján negyedik éve segít a háziasszonyoknak tíz hetes programjával. érdemes belevágni, október 14-én indult az idei készülődés, az első hét a tervezésé. Nagyon ajánlom, magam is igyekszem minden évben ezt követni. A program során nemcsak a tennivalók listáját kapja az olvasó, hanem ingyenesen letölthető és mappába rendezhető listákat, tippeket, ötleteket, a készülődés saját Facebook oldalán pedig inspirációt a karácsonyi díszítéshez, menühöz, stb.

Nagy Karácsonyi Készülődés

2. Ez a másik link egy egész weblap csak a karácsonyra való készülésről, sajnos csak angolul. Viszont aki beszéli a nyelvet, annak nagyon ajánlom megtekintésre. Itt többféle program közül lehet választani, a néhány hétre elosztott készülődéstől kezdve akár az egész éves rákészülést is kipróbálhatjuk. Ha kiválasztottuk az általunk követni kívánt programot, utána akár naponta olvashatunk blogbejegyzéseket, hogy éppen mit kell tennünk, sőt, ha szeretnénk biztosra menni, e-mail címünkre is kérhetjük a mindennapos emlékeztetőket.

Organized Christmas

Én jövőre ezt a programot fogom kipróbálni:

House and Holidays Plan

Ez pedig egy aloldal, ahol minden évben 101 nap alatt készülnek fel a karácsonyi ünnepekre (tulajdonképpen egy 101 napos adventi naptár, ami minden napra ad valami feladatot):

101 Days to Christmas

Készülődés program nélkül

Ha nem szeretnénk egy előre megírt programot végigvinni, akkor is segíthet az Internet. Mi is kell egy karácsonyhoz? Kell valami finom ünnepi vacsora, szép karácsonyi lakásdíszítés, ajándékok, előtte persze adventi naptár a gyerekeknek. Ó, és nem árt egy kis segítség a sok program megjegyzéséhez sem, úgyhogy szükség lehet egy naptárra.

1. Kedvenc recept lelőhelyeim:
2. Lakásdíszítéshez ihlet, kiindulópont:
3. Ajándékok:

Ha nincs ötleted, és sok idő sem, érdemes körülnézni a különböző webáruházakban. Itt akár kényelmesen, rohanás nélkül el is intézheted a bevásárlást, ha megtalálod a tökéletes ajándékot. De legalábbis képet kaphatsz arról, hogy milyen dolgot vannak a boltokban, és esetleg olyan ötleted támad, amire eredetileg nem is gondoltál. Ezzel az ötlettel már könnyebben indulsz neki a bevásárlóközpontoknak, vagy kis boltoknak, hiszen legalább nagyjából van képed arról, mit keresel.

Ha gyereknek vennél:
Ha általánosabb áruházat szeretnél:
Ha tudod, hogy mit szeretnél, de szeretnéd minél olcsóbban, akkor ezt ajánlom:
4. Adventi naptár ötletek:
5. Végül pedig ahol minden történést, programot, tennivalót feljegyezhetsz:
  • Cozi (Van mobilos változat is, hogy a naptár mindig veled legyen!)
  • Google Naptár (ez pedig beépítve ott van az Androidos mobilokban, ha Google fiókod van, ez a legkézenfekvőbb)
Remélem, tudtam valamennyit segíteni az elindulásban. Mindenkinek békés, boldog, stresszmentes készülődést kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, oszd meg velem a bejegyzéssel kapcsolatos gondolataidat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...