2016. február 23., kedd

Alapadatok megváltoztatása Facebookon

Amikor először regisztrál az ember a Facebookra, ugyebár kötelező megadni legalább a nevét, e-mail címét, sőt, a születésnapját is. Belépés után az új felhasználó általában nagyon lelkes. Azonnal igyekszik kitölteni az összes többi megadható adatát is. Mer' milyen poén má'!

Aztán telik az idő, és elsodor a közösségi oldal hatalmas szolgáltatás dömpingje. Az először megadott alap adatokról elfelejtkezünk. Csak akkor kerül elő a dolog, amikor például megváltozik az e-mail címünk. Vagy elkezd idegesíteni, hogy olyanok is felköszöntenek a születésnapunkon, akivel éltünkben egyszer találkoztunk, és nem olyan a kapcsolatunk. Viszont a köszöntések elárasztják a Facebook oldalt, és más, esetleg fontosabb hírek így elkerülik a figyelmünket.

2016. február 11., csütörtök

21. századi tanulás - tudósítás Egerből

Kicsit megakadtam a blogírásban újra, de van rá mentségem. Az egyik, hogy sajnos kivételesen minket is elkapott valami agresszívebb vírus, ami rögtön lekapta két lábáról a két kisebbet, így nagyjából egy hete betegápolással töltjük napjainkat. A másik ok az, hogy kicsit feltornyosultak az egyéb teendőim, mivel készülök valamire nagyon a háttérben, ami remélem, elnyeri sok olvasóm, követőm tetszését.

Múlt hét végén viszont kimenőt kaptam a családtól, így uccu neki, elugrottam Egerbe, hogy részt vegyek az Eszterházy Károly Főiskola szervezésében tartott I. Oktatástervezési és Oktatás-Informatikai Konferencián. A résztvevők másfél napon keresztül különböző előadásokon, és szekcióüléseken az e-learning magyarországi és EU-n belüli helyzetéről, felhasználási lehetőségeiről, eddigi tapasztalatairól, valamint jövőjéről hallgathattak előadásokat, illetve úgy általánosságban arról, hogyan is kéne kinéznie a 21. század oktatásának.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...