2016. október 13., csütörtök

Ha elfogyott a tej...


Férjecske hazajön a nagybevásárlásból. Jó hosszú listát írtam neki reggel, hatalmas szatyrok telepakolva. Nagyjából 10 perc, míg minden a helyére kerül. Már ebédidő van, így felteszem a tésztának való vizet. Nyitom a konyhaszekrényt, nyúlok a sóért... Azaz nyúlnék, ha ott lenne. Na mit felejtettem le a bevásárlólistáról? Hát persze, hogy a legfontosabbat!

Ha te is jártál már így, érdemes elolvasnod, hogyan segíthet ebben is az okostelefonod.

Biztosan veled is előfordult már így, vagy úgy a fenti esethez hasonló. (Ha nem, akkor kérlek, írd le hogy csinálod, mert velem rendszeresen megtörténik). Ismersz már, igen, erre is tudok ajánlani okostelefonos alkalmazást. Ebbe, amikor valami kifogy, és megjegyzed magadnak, hogy legközelebb, ha vásárolni mentek, feltétlenül venni kell, akkor rögtön felviheted a telefonodra a megfelelő bevásárlólistára, és legközelebb már nem kell rá emlékezni mert amikor a boltban megnyitod a listát, ott lesz.

Bevásárló lista okostelefonnal - Out of Milk


Az Out of Milk alkalmazás mára már több funkcióval is rendelkezik, de az alap még mindig a bevásárlólista készítés. Nem csak egyszerűen listát írunk a telefonunkba, hanem megtervezhetjük vele, hogy mi mennyibe fog kerülni, mennyit fogunk összesen fizetni, sőt, akár kategóriák szerint csoportosíthatjuk is a megvásárolandó holmikat. Ez jól jön a nagy szupermarketekben, ahol kilométereket kell gyalogolni, ha véletlenül az áruház elejéről elfelejtettél valamit megvenni. Ha viszont a listádon kategóriákba vannak rendezve a dolgok, akkor látod, hogy ha a tejes pultnál állsz, milyen tejtermékeket kell megvenned.

Amit már betettél a kosárba, azt kihúzhatod a listáról egyetlen pöccintéssel, és ha bevitted az árat is, automatikusan számolja a végösszeget.

Többféle bevásárlólistát is tudsz készíteni, így akár üzlettípusonként is írhatsz listát, ha egyes dolgokra kifejezetten van egy kedvenc boltod (mi például hiába járunk hetente hipermarketbe, a pelenkát egy drogériában vesszük, mióta első számú gyermekünk megszületett, mert azt a márkát szeretjük).

Megosztási lehetőség


Ami számomra igazán fantasztikus funkció, mivel nálunk főleg a férjem jár vásárolni, hogy az elkészült bevásárlólistát megoszthatom vele, így nem kell külön leírnom, kinyomtatnom, hanem ő a saját mobilján keresztül is nézheti, mit kell venni. Ha az ő telefonjára is telepítve van az applikáció, akkor azon belül akár szerkesztheti is ugyanazt a listát.

Akkor sincs gond, ha életed párja nem szeretne holmi háztartási programokat az ő hiper-szuper férfias kütyüjére. Az általad a programban összeállított listát többféleképpen megoszthatod vele az alkalmazásból. Például e-mailen, jegyzetben, sms-ben, Bluetooth kapcsolaton keresztül, de akár Facebookon is. Még választhat is a drága, hogy milyen felületen szeretné nézegetni az általad összeállított bevásárló listát. Éljen a papírmentes iroda... ööööö, azaz család :-)

Kamra leltár


Az alkalmazás másik részében akár a kamrád teljes tartalmát felviheted, mennyiségekkel együtt. Ha igazán mániákus telefonhasználó vagy, akkor minden alkalommal, ha valami kifogy, és mondjuk több darab volt belőle, a programban eggyel csökkentheted a darabszámot. Ennél talán egyszerűbb megoldás, ha ami kifogyott, azt akkor a kamra leltárból azonnal beteszed a bevásárlólistára. Ha több listád van, azt is kiválaszthatod, hogy melyikhez szeretnéd hozzáadni. Ha tényleg következetesen használod így az alkalmazást, nagyrészt elkerülhető lesz a cikk elején leírt probléma.

Egyéb funkciók


Az Out of Milk készítői nem álltak meg az egyszerű bevásárlólista készítő alkalmazásnál, hiszen a programban van egy teendő lista funkció is, amibe elég egyértelműen a teendőinket tudod bevinni, majd kipipálni, amikor elvégezted azokat.

Ezen kívül elvileg recepteket is kereshetsz, illetve tárolhatsz az alkalmazásban, de sajnos ezt a telefonom korlátai miatt nem tudtam még kipróbálni.

A program egyetlen nagy hátránya, hogy angol nyelvű, de nem olyan vészesen sok szöveg van benne, amit pedig te viszel be, az simán lehet magyar nyelven.

Remélem, sikerült kedvet csinálnom ahhoz, hogy kipróbáld ezt a nagyon hasznos alkalmazást. A tapasztalataidat szívesen olvasom, ha megírod nekem itt a bejegyzés alatt a Megjegyzések dobozba.

Szép napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kérlek, oszd meg velem a bejegyzéssel kapcsolatos gondolataidat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...