2015. november 24., kedd

Informatikus anyuka mellényúl...

Sokan tudják rólam, hogy nagy Sims rajongó vagyok (pirul-pirul...). Ez egy olyan számítógépes szimulációs játék, ahol a játékos belebújhat a figurák (Simek) bőrébe, házat vesz/épít, berendez, dolgozik, pénzt keres, barátkozik. Életszimulátor, de persze játékos elemekkel tarkítva. Nemrég megengedtem a nagyobb gyerekeimnek, hogy kipróbálják. Kiderült, hogy hiba volt...

2015. november 17., kedd

Tudom, mit tettél...

Informatika tanárként, és négy kisgyermek anyukájaként úgy gondolom, nem lehet manapság eleget beszélni arról, hogy óvjuk meg gyermekeinket attól, hogy olyan területre tévedjenek az interneten, ahol semmi keresnivalójuk, illetve attól, hogy számolatlan órákat töltsenek a számítógép előtt feleslegesen. És nem, nem gondolom a hogy az eltiltás a helyes módszer. Mert szerintem ebben is van egy középút.

2015. november 10., kedd

Számítástechnika, vagy informatika?

Annak idején, mikor középiskolás voltam, a számítógéppel foglalkozó tantárgyat még számítástechnikának hívták. Mire elvégeztem a tanár szakot, már informatika tanár lettem. Mi változott a kettő közötti nagyjából 10 év alatt? Mi is a különbség a kettő között? Van egyáltalán különbség? A Gyerekhíradós Bence után szabadon: "Én most elmondom nektek"!

2015. november 3., kedd

Karácsony és számítógép?

Itt a november, és most már lassan azok is elkezdenek a karácsonyi előkészületekkel foglalkozni, akik eddig hallani sem akartak az ünnepről. De legalábbis az ajándékokon gondolkoznak. Főleg, ha gyerekek vannak a közelben, akik bizony szeptember óta gyártják a kívánságlistát (az én nagylányom idén extra hosszút írt, eddig 80 tétel szerepel rajta. Nyilvánvalóan semmit nem kapott az elmúlt 10 évben...). Íme néhány ötlet a szervezéshez, amihez elég csak odaülni a számítógéphez.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...