2014. szeptember 29., hétfő

Államkincstár online

Nem tudom, ki hogy van vele, de négy gyerekes anyukaként, egy majdnem tizenegy hónapossal a karomban én nagyon utálok hivatalokban sorban állni. A férjem is, pedig neki ezt nem is gyerekekkel kell megtennie. És eddigi tapasztalataink alapján a legrosszabb a MÁK-nál ügyet intézni. Nem elég, hogy általában sokat kell várni, ráadásul nekem ehhez Vácra kéne átautóznom, most, hogy már nem is budapesti vagyok, de eddig még akárhányszor próbált a férjem valamilyen családtámogatást elintézni (eddig ugyebár négy GYES, két GYED, két TGYÁS igénylésen vagyunk túl...), soha nem sikerült egy túrával elintézni a dolgokat. Mindig hiányzott valami, ami miatt vissza kellett menni, stb. De a különböző igazolásokért nem vagyok hajlandó sorban állni!

2014. szeptember 24., szerda

Mikor lesz már karácsony?

Kép: vectorolie /
FreeDigitalPhotos.net
Valamelyik nap hazafelé sétáltam kivételesen teljesen egyedül (kövezzetek meg érte, de akármennyire is szeretem mind a négy gyermekemet, bizony jól esik néha  babakocsi és folyton valami nagyon fontos dolgot mondani akaró porontyok nélkül, gondolataimba merülve sétálgatni...). Megütötte a fülemet, ahogy egy kisfiú az apukájával beszélgetett:

"Apa, mikor lesz már karácsony?" Majd meg sem várva a választ: "És apa, mikor lesz már karácsonyfánk?"

Rögtön eszembe jutottak saját gyerekeim (na, ennyit a saját gondolatokba mélyedésről...), akik szintén elég korán karácsony-mániában kezdenek égni, miután elkezdődött az iskola-óvoda. Sőt, néha már nyár végén elkezdik kérdezgetni, hogy mikor lesz már karácsony. Főleg hármaskám, ő aztán igazán profi ebben. Már januárban, mikor leszedtük a fát, elkezdi, hogy mikor lesz megint karácsony... Miközben én azt sem tudom, mi lesz holnap, holnapután, stb. Azaz eszembe sem jut, hogy karácsony is lesz majd.

Azon gondolkoztam, vajon hogy lehet egyszerűen és gyorsan leszerelni ezeket a kérdéseket úgy, hogy mindenki megelégedésére legyen, és arra jutottam, hogy egyszerűen apránként el kell kezdeni készülni a karácsonyra, mégpedig úgy, hogy ebből kis morzsákat juttatunk a gyerekeknek is.

2014. szeptember 12., péntek

Intézz el mindent! - olvasónapló 4.

Vettem egy nagy levegőt, és úgy döntöttem, elkezdem a rendszerem kialakítását. Igen, most átugrom a harmadik fejezet összefoglalását. A projektek tervezéséről szól, de úgy gondolom, hogy gyakorlati szempontból, ha tényleg a rendszerem kiépítésén fáradozok, valójában nem fontos. Ezért ínkább megmutatom, én hogy kezdtem a gyűjtést.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...