2014. július 27., vasárnap

Intézz el mindent! - olvasónapló 2.

Nagy terveim voltak az elmúlt hétre olvasás szempontjából. Én balga úgy hittem, hogy ha elmegyek egy hétre nyaralni a Balatonra a teljes családommal (értsd: férjem, gyerekeim, szüleim, húgaim és az ő férjeik, gyerekeik), előbb utóbb valószínűleg lesz 10 percem naponta, hogy haladjak a könyvemben. Rosszul hittem, általában mire végre letelepedtem, hogy olvassak, mert mondjuk pont elaltattam négyeskét a parton, és előtte beküldtem a másik hármat apukájukkal a Balatonba, valamit sürgősen meg kellett beszélni a húgaimmal, szüleimmel, vagy 5 perc után kijött valamelyik gyerekem, hogy akkor most ezt fújjam fel, azt adjam oda, most ő fázik, stb. Azaz gyakorlatilag nem olvastam 3 sornál többet egy hét alatt!!! Hát, még messze a hatékonyság álomképe...

2014. július 13., vasárnap

Intézz el mindent - olvasónapló 1.

Ki hogy halad az olvasással? Nos, én sajnos nem olyan gyorsan, mint első alkalommal, de azért igyekszem. Csak a miheztartás végett, most épp a 23. oldalon tartok. Úgy gondoltam, megosztom veletek azokat a gondolatokat a könyvből, amik eddig fontosak voltak számomra.

2014. július 4., péntek

3 dolog, amit nyaralás előtt jó tudod

Kép: chanpipat /
FreeDigitalPhotos.net
Itt a nyár, a szabadságok, utazások, nyaralások ideje. Nemrég hallottam a Kossuth rádióban egy riportot, amiben egy érdekes kutatás eredményeiről beszélgetett a riporter kriminálpszichológusokkal. A kutatásban elítélteket kérdeztek arról, hogy mi készteti őket a betörésre, hogyan választják ki, hova törnek be, mi az, ami egy-egy helyszínben vonzza őket. Ennek alapján a riportalanyok arra adtak ötleteket, hogy mit tegyünk, hogy minél kisebb eséllyel járjunk pórul.

A riportot hallgatva eszembe jutott, hogy bizony online módszerekkel is tudjuk néha magunkhoz vonzani a bajt.

2014. július 3., csütörtök

Intézz el mindent!

Kép: jesadaphorn /
FreeDigitalPhotos.net
Nem tudom, észrevettétek-e, de elég sok problémám van az időm beosztásával. Ha hasonítasz rám, tudod, hogy kisgyerekes anyukaként ez mennyire frusztráló tud lenni. Évek óta próbálom megtanulni, blogokat olvasgatok arról, hogy mások hogy csinálják. Millió videót, leírást átböngésztem, hogyan lehet háztartási mappa segítségével a tennivalókon felülkerekedni, számtalan ingyenes letölthető és nyomtatható cuccot tárolok a gépemen, vagy a Pinterest fiókomban ahhoz, hogy a tökéletes háztartási mappát egyszer majd elkészíthessem. Csak sajnos nem találok időt az elkészítésre sem. Tehát eddig nem jutottam sehova, csak azt tanultam meg, hogy nincs olyan módszer, ami egy-az-egyben valakitől átvéve nekem megfelelne.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...